Heidi og Harry: par i dugnad

Heidi og Harry, dugnadsfolk av den ihuga sorten. Hun kan ikke si nei, sier ja til alt, sier Harry Hagland. Så han blir med, han også, så sant han ikke er på jobb offshore. En ja-type, han også.

Det er det som er digg, sier Heidi Hagland, mens strikkepinnene danser.

Hun snakker om å stå i kiosken på Stadion, i Vardhallen eller på Vardhuset når det er cuphelg og et mylder av spillere og tilskuere å servere. Hun smiler når hun snakker om dugnadsarbeidet hun liker best. Og tro bare ikke at det er et slitent smil, selv om det er blitt november og sesongen er på hell.

Når Vard spiller hjemme treffer du Heidi Hagland i kiosken. Like utenfor har ektemann Harry kontroll på kanuttapølsene. Det er ikke bare enkelt å tippe hvor mange pølsesultne det kan være blant et par hundre tilskuere en søndag etttermiddag. Blir det litt for mange pølser på gassgrillen som seniorgjengen har spandert, setter Harry ned prisen til det halve. Med på kjøpet får du gjerne en godlynt, kvikk kommentar fra han som fikk følelsene for Vard servert av Eddie Sternhoff. Eddie så guttungen Harry i aksjon på løkka i Ramsdalen, der de spilte i oppoverbakke og med ett mål. «Begynn i Vard, vel, sa Eddie. Så da gjorde han det.

Heidi fikk Vard-følelsen av mannen hun møtte i heisen i høyblokken der både hun og Harry bodde. Da sønnene Tore (27) og Morten (25) begynte å spille fotball i fem-seksårsalderen, var det en selvfølge for foreldrene å engasjere seg. Først på sidelinjen, siden ble det flere oppgaver, mens guttene vokste til og dro videre til andre interesser. Foreldrene ble igjen i Vard. De sier forresten ja til dugnad når ishockeyklubben Seagulls spør også, naturligvis. Morten har spilt der, så da så.

Heidi Hagland sa ja til verv i Vard-styret også. Økonomien sto det skralt til med, den gang hun ble med.

– Vi hadde styremøte annenhver uke i en lang periode. Da vi fikk skikk på økonomien ble det gøy å være styremedlem, sier hun som i det daglige har sitt arbeid i NAV.

Harry fleiper med at han prøvde å fiske etter informasjon da kona kom hjem fra styremøter. Det var ikke napp å få.

Da samarbeidet mellom Vard og FKH gikk over i en kjøligere fase, ville ikke Heidi og Harry Hagland «legge opp». De ville fortsette sin dugnadsinnsats for FKH også. For Hagland-paret er det ganske enkelt energigivende å være med.

– Det er jo så kjekt. Vi hadde jo ikke gjort det ellers, sier Heidi som sa fra til Vard at det var uaktuelt å sitte i styret, hvis hun ikke fikk jobbe dugnad på FKH-kampene.

– Vi sier ja takk, begge deler, vi, sier Harry. Han er å se ved fjerdedommeren på banen, og han passer døren nydusjede spillere går ut av når det for lengst er slutt på kampen. For Heidi består FKH-dugnaden av å holde styr på akkrediteringer for dem som har en jobb å gjøre på Stadion, pressefolk hovedsakelig. Dessuten tar hun imot pengene fra kiosksalget. Fra 15 til 20.30 er de på Stadion. Heidi har med strikketøyet, for det er jo ikke sånn at det skjer noe hele tiden. Hun er en av dem som strikker overalt, hele tiden. Kobler av med det. For henne som har leddgikt, er strikking dessuten godt for helsen.

– Det er Heidi som har designet FKH-genseren, sier Harry stolt. Selv har han tre forskjellige Newcastle-gensere, designet og strikket av kona. De vekker begeistring i den nord-engelsk byen, der han har både slektninger og favorittlag.

Nå er vinteren i anmarsj, og det blir tid for å ta på seg varme Vard-luer. Heidi har strikket og delt ut enormt mange av dem. I vintermørket skal Heidi Hagland nyte at hun har fri fra Stadion-oppgavene. Ja, for det er godt å slippe når sesongen er slutt. Da skal hun i tenkeboksen. Vet ikke om hun tar enda en sesong. Men det pleier å krible i mars.

Det er ikke kvaliteten på fotballen som spilles på Stadion som avgjør. Heidi Hagland er nemlig ikke så interessert i fotball. Harry er, men hun er av dem som ble fotballklubb-ildsjel fordi ungene spilte. Selvsagt syntes hun det var kjempegøy å se guttene sine spille, enten det var på Haugalandet eller i Gothia cup. Mens Harry mimrer da han var guttunge og var blant mange tusen på Stadion for å se Vard, har ikke A-lagsfotball helt vært Heidis greie. Men når hun ser fotball, engasjerer hun seg.

– Jeg ser litt på kampene når jeg kan, og jeg synes det er kjekt å se både Vard og FKH. Men det er kiosk som er digg, sier Heidi Hagland.

image6

← Vilde Bøe Risa: Lever ut drømmen på drømmenes teater

stian2

Klubbutvikling trigger siddisen i sjefstolen →

Annonse
Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan eventuelt skru av dette i nettleseren din. Personvernerklæring