Denne bergensjenta har på sine 26 år fått opplevd en god del på fotballbanen. 41 landskamper har det blitt, samt flere kamper i den norske toppserien. Da hun var ung satte hun seg mål om å satse alt på fotballen etter å ha vært på høyt nivå også i håndballen. Valget ble tatt rundt 17 års-alderen, og etter det har hun aldri sett seg tilbake.
Kaptein og fast på Arna Bjørnar var hun som 20-åring. Da kom også landslagsdebuten ganske fort etterpå, hvor hun også scoret mål. Nå, 6 år etterpå kan man se bildet av henne henge utfor Old Trafford ved siden av navn som Cristiano Ronaldo, Jaden Sancho og flere. Hvem har vel ikke drømt om det?
– Det er veldig stort. Når Manchester United startet damelag for noen år siden har jeg alltid ønsket å spille for dem. Det har vært drømmen min i lang tid, og nå får jeg faktisk være en del av det. Jeg er veldig stolt av å ta på meg United klær hver dag og representere det som kanskje er verdens største klubb. Jeg merker hvor enorm oppmerksomheten er rundt klubben og jeg må klype meg selv i armen til tider for å skjønne hvilket eventyr jeg faktisk er en del av. Jeg tror det vil ta tid for meg å forstå hva jeg får oppleve i de kommende årene, men samtidig prøver jeg å nyte hvert sekund av reisen.
Damefotball har vokst voldsomt de siste årene i England, med stadig mer ressurser og oppmerksomhet. Klubbene som har vært store på herresiden har etterhvert sett verdien av å også ha damelag, noe som har resultert i at blant annet Manchester United, Chelsea, Manchester City og flere nå har lag som kjemper i toppen også her. Forskjeller er det fortsatt, men er man spiller på damelaget til Manchester United lever man som en proff.
– Treningshverdagen er som en arbeidsdag. Vi møter til frokost kl. 09.00 hvor vi sammen spiser og er sosiale. Deretter har vi lagmøte hvor vi analyserer oss selv og motstandere. En liten time senere møtes vi i styrkerommet hvor vi starter pre-act. Dette inneholder både bevegelighet, styrke og massasje for dem som trenger det. Når kroppen er varm og klar for økt går vi ut på gresset og starter fotballtreningen. Her kan vi holde på alt fra 1-2 timer. De dagene vi har to økter går vi tilbake til styrkerommet etter fotballøkten og fyller på med mat og drikke før vi kjører styrke i en times tid. Deretter dusjer vi og møtes til lunsj som serveres hver dag i likhet med frokost. Etter lunsj er man «ferdig» for dagen, men ofte blir spillere igjen for recovery som innebærer massasje (recoveryboots) eller annen hjelp fra medisinsk team. I tillegg legges det til rette for å gå igjennom klipp fra kamp eller trening sammen med trenerne for individuell oppfølging. Altså er en normal dag for oss å møte på Carrington (treningsanlegget) kl. 9 og dra hjem ett sted mellom kl. 14 og 16, alt ettersom hva man selv ønsker å gjøre etter lunsj.
I tillegg lever alle jentene som toppidrettsutdøvere og gjør alt de kan for å bli en bedre spiller hver dag. Alle er ytterst profesjonelle i alle aspekter av det å være en fotballspiller. Det gjelder mat/drikke, søvn, utstyr, media, trening, recovery osv. Det stilles store krav til oss hver dag både fra trenerne, støtteapparatet generelt, men også blant spillerne internt. For at vi som lag skal utvikle oss må vi være på vårt beste hver dag.