Vi triller terning – Sesongen 2021 i kortformat.

Undertegnede har samlet noen av de mest kompetente fotballpersonlighetene på Haugalandet for å trille terning på årets sesong for A-laget. Deltagerne i panelet skal få lov å være anonyme, og det hele ble ført i pennen av undertegnede.

Vi endte som nr. 5 i serien, og røyk ut i første runde i NM borte mot Åkra. Totalt sett vil vi derfor gi A-laget terningkast 4 for årets sesong.

1 – Aleksander Duus. Terningkast 4. 3 kamper.

 

Unggutten som har gått gradene i Vard fikk sin debut mellom stengene i  bortekampen mot Arendal i høst. Gjorde sine saker bra der, men nullen sprakk dessverre på overtid i den kampen. Som en kuriositet kan det nevnes at han fikk sin debut på A-laget i et kort innhopp på midtbanen i bortekampen mot Nardo i sommer.

2 – Martin Nordtveit. Terningkast 4. 17 kamper

 

Skada i første del av sesongen, men fikk etterhvert kjempa seg inn i startelleveren igjen. Som alltid trygg og god på backen.

3 – Anders Underhaug. Terningkast 5. 25 kamper, 2 mål

 

Scoret sitt første seriemål for Vard i år i hjemmekampen mot Nardo i høst. Solid på venstrebacken, som han har gjort til sin etter returen fra Åkra i fjor. Vi ser frem til mange gode år i Varddrakten fremover.

4 – Raymond Skjelde, Terningkast 4. 25 kamper, 1 mål

 

Som forsvarskollega Underhaug fikk også Raymond med seg et mål fra kampen mot Nardo. Torvestadbuen har etter overgangen fra FKH i 2018 etablert seg som en viktig spiller i forsvaret til Kolla, og kan fungere som både midtstopper og back. Denne sesongen har han også fått noen kamper på midtbanen, og løste den rollen solid som alltid.

5 – Morgan Karlsen. Terningkast 4. 11 kamper

 

Fikk med seg ein halv sesong før turen gikk hjem til Vea. Takk for jobben som har vært gjort i Varddrakten, det har aldri stått på innsatsen!

6 – John Phillipe Koko. Terningkast 3. 23 kamper

 

God innsats, og et nyttig tilskudd på midtbanen. To røde kort trekker dessverre ned karakteren noe.

7 – Roy Miljeteig. Terningkast 3. 20 kamper, 3 mål.

 

Kapteinen begynte bra, men en skade tidlig i sesongen gjorde han utilgjengelig en periode. Ikke helt oppe på nivået vi vet han har inne, spesielt i perioden med 6 tap på rad, men alt i alt en anstendig sesong av Messi fra Aksdal.

8 – Jacob Steinsland Kvarven. Terningkast 4. 23 kamper, 1 mål.

 

Nok en av gutta på midtbanen som leverte en bra sesong. Fikk gleden av å score sitt første mål i Varddrakten hjemme mot Notodden.

Vard – Notodden. Dato: 29.juli 2021

9 – Kjetil Vatland Olsen. Terningkast 3. 9 kamper, 2 mål.

 

9 kamper rakk den hurtige spissen før ankelen dessverre røyk på Åkra. 2 mål ble det, og vi håper å se flere scoringer i den flotte Varddrakten. Etter skaden ble drakt nr. 9 gitt videre til ->

10 – Kristoffer Stava. Terningkast 3. 13 kamper, 1 mål.

 

Doffen rakk å få med seg  13 kamper etter overgangen fra Åsane i sommer. En scoring ble det også, men totalt sett hadde vi håpet å få enda mer ut av Åkrabuen. Vi krysser fingrene for en bedre sesong neste år.

11 – Robert Kling. Terningkast 4. 21 kamper, 2 mål.

 

Ikke like toneangivende på midtbanen som de to foregående sesongene, men viser i glimt et solid toppnivå, og legger ned en voldsom innsats i hver eneste kamp.

12 – Stian Barane. Terningkast 3. 22 kamper, 4 mål.

 

Vardgutten fikk mye tillit i starten, uten at ballen fant veien til mål. Utover i sesongen ble det stort sett innhopp fra benken, og nettkjenning 4 ganger. Vi satser på adskillig flere mål i 2022!

13 – Thomas Kinn. Terningkast 5. 26 kamper, ingen strafferedninger.

 

6 år etter debuten borte mot Odda (7-1 seier, red. Anm.) har Thomas spilt sin foreløpig siste kamp for oss. Overgangen til Mjøndalen ble klar i sommer, uten at det preget spillet til sisteskansen, heller tvert i mot. Vi gleder oss til å følge deg på høyere nivå, og ønsker deg lykke til videre!

14 – Jo Stålesen. Terningkast 5. 27 kamper, 4 mål.

 

Startet sesongen på backen, men endte opp lengre fremme i banen. Et meget hyggelig bekjentskap, som gjorde sine saker bra i den røde og blå drakten. Eneste spiller som spilte alle kampene i årets sesong (serie og cup). Noen viktige scoringer ble det også, blant annet det avgjørende målet hjemme mot Notodden i sommer.

15 – Stian Jacobsen Vikse. Ikke vurdert. 4 kamper.

Vardgutten Stian fikk sine første minutter på A-laget i årets sesong. 4 innhopp ble det, og vi gleder oss til fortsettelsen.

16 – Eric Ndaysenga. Terningkast 3. 21 kamper, 2 mål.

 

Veabuen sleit med å finne veien til mål i årets sesong. Litt problemer med skader, som vi håper han slipper unna til neste år, så vi får se det nivået vi vet han har inne.

17 – Ergelst Gani Shala. Ikke vurdert. 1 kamp.

Nok en unggutt som fikk sine første minutter på A-laget i årets sesong, i hjemmekampen mot Nardo i høst. Vi gleder oss til fortsettelsen!

18 – Arne Bjordal. Terningkast 5. 23 kamper.

 

Venstrebacken ble i løpet av sesongen omskolert til midtbanespiller, en oppgave som ble løst med bravur. Så bra var sesongen ti l Bjordal, at spillerne kåret han til både Årets forbilde og Årets midtbanespiller. Vi henger oss på hyllesten!

19 – Dialo Again Agano. Ikke vurdert. 4 kamper, 1 mål.

Dialo fikk 4 innhopp i sin første sesong i den røde drakten. Scoret rett fra benken i hjemmekampen på Vea mot Sotra. Vi håper på adskillig flere bidrag fra Koperviksbuen neste sesong!

Vard – Rosenborg II. Dato: 19.aug. 2021

20 – Chima. Terningkast 2. 11 kamper, 1 mål.

 

Startet sesongen forrykende, og ble matchvinner hjemme mot Kjelsås i debuten. Den gode starten var dessverre ikke nok til å få skikkelig fart på karrieren i Vard, og mot slutten av sommervinduet tok Chima veien videre til Larvik.

21 – Jasmin Bogdanovic. Terningkast 5. 22 kamper.

 

Den solide midtstopperen har vist seg utrolig viktig for dette laget. Juryen er enige om at Jasmin er årets spiller, og kun et unødvendig rødt kort i bortekampen mot Skeid trekker ned. Styrer forsvaret med bravur, legger ikke noe imellom i duellene og bidrar i det oppbyggende spillet.

22 – Dennis Horneland. Terningkast 2. 11 kamper, 1 mål.

 

Gjorde midtstopperplassen til sin i starten av sesongen. Dabbet litt av utover, og da ble det mindre spilletid. Gikk til Djerv 1919 mot slutten av overgangsvinduet i sommer.

23 – Claus Niyukuri. 11 kamper. Terningkast 4.

 

Claus var uheldig etter fjorårssesongen, og røyk akillesen på siste trening før jul. Brukte starten av årets sesong på å kjempe seg tilbake, og vi fikk se den gode gamle Claus igjen i høst. Gjorde sakene sine så bra at Start har fattet interesse.

25 – Andreas Endresen. 10 kamper. Terningkast 3.

 

Kom på lån fra FKH i sommer. Har et enormt potensiale, som han dessverre ikke har fått helt ut i Varddrakten. Det kommer han garantert til å få ut en gang i framtiden, og med det nivået som han har inne spørs det om det blir i Varddrakten.

30 – Erling Flotve Myklebust.. 26 kamper, 16 mål. Terningkast 5

 

Lyntoget fra Sevland fortsetter å levere på målfronten. 6 straffer og 10 mål i åpent spill ble det i år. Skal også trene med Start sammen med Claus.

Sportsklubben Vard Haugesund er en stolt fotballklubb. Med stor frivillig innsats skaper klubben et tilbud for alle, uavhengig av kjønn, nasjonalitet, tro og legning. Fra venstre: Stian Mæland (daglig leder), Jan Heiberg (frivillig) og Oddbjørn Skartun (daglig leder Vardmodellen).

← Fotballen gir raskere integrering av innvandrere og asylmottakere

Til forsiden →

Annonse
Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan eventuelt skru av dette i nettleseren din. Personvernerklæring